Nieuwbouw in Amsterdam Sloterdijk

Onze hoofdstad is een bruisende stad vol geschiedenis. Met zijn beroemde musea, uitgaansgelegenheden en talrijke winkelstraten is het niet gek dat het zo’n populaire stad is. Daarnaast – of juist daardóór - is Amsterdam natuurlijk een heerlijke plek om te wonen. En dat geldt niet alleen voor alle bestaande woonwijken, maar zeker ook voor de creatieve en onverwachte 'rafelranden' van de (huidige) stad. Zoals Sloterdijk, een bruisende nieuwe stadswijk in ontwikkeling.

Bruisende stadswijk in ontwikkeling

De wijk Sloterdijk ligt aan de westkant van Amsterdam en bestaat uit oude dorpsbebouwing, waar de wijk zijn naam aan ontleent. Verder staat de wijk vooral bekend om het bedrijventerrein Sloterdijk I, rond de Transformatorweg en binnen de ring van Amsterdam, én het NS-station. De 1e trein van Nederland reed op 20 september 1839 vanuit Sloterdijk (niet uit Amsterdam) naar Haarlem; vanaf het tijdelijke station d’Eenhoonderd Roe, het 1e station bij Sloterdijk. De komende jaren verandert het bedrijventerrein Sloterdijk I stapsgewijs in een dynamische en duurzame nieuwe wijk met bedrijven, woningen, horeca en recreatievoorzieningen. Een ontwikkeling binnen het kader van Haven-Stad.

image alt

Over Haven-stad

Langs de havens van de stad liggen nu nog voornamelijk bedrijven- en industrieterreinen. Onbewoonde plekken, terwijl er zoveel behoefte is aan nieuwe, duurzame woningen in Amsterdam. De komende jaren worden deze gebieden ten westen en noordwesten van het centrum daarom omgetoverd tot nieuwe stukken stad, waar je kunt werken, recreëren en wonen. En allemaal onder de gezamenlijke noemer 'Haven-Stad'.

Sloterdijk is als eerste aan de beurt voor de metamorfose en MO*town in Sloterdijk-Centrum staat als een van de pioniers vooraan in de rij! Van kantorengebied naar stadswijk. 

Foto: Een van de mooie en onverwachte plekken in Sloterdijk: de Amsterdamse stadswijngaard Wijn van Bret. 

Wonen op een fantastische plek

De wijk Sloterdijk transformeert in sneltreinvaart van zakelijk district in een wijk waar steeds meer mensen willen wonen. Een nieuwe stadswijk in Amsterdam, met aantrekkelijke woongebouwen en nieuwbouw voor jong en oud, van studenten en starters tot gezinnen. Hier woon je op een ideale locatie, op 20 minuten fietsen van het centrum van Amsterdam. In de directe omgeving vind je  sportparken en groen – het Westerpark en de Bretten – én bovendien ligt station Sloterdijk naast de deur. Een geweldig OV-kruispunt van waar je met de trein, bus, tram of metro alle kanten op kunt. Wonen in Sloterdijk is centraal wonen in Amsterdam; zonder de drukte van het centrum, maar wél de historische binnenstad dichtbij. Mócht je de wijk überhaupt uit willen.

Hartje Amsterdam op fietsafstand Bereikbaarheid
Wanneer start de verkoop? Planning