Jouw nieuwbouwwoning is klaar voor de toekomst

Een nieuwbouwwoning? Dat is wel zo makkelijk én kan behoorlijk schelen in de maandelijkse energielasten. Makkelijk omdat je bij de keuze voor nieuwbouw niet meer hoeft na te denken over een toekomst waarin er geen gasaansluiting meer is. Deze woningen zijn namelijk al zonder gasaansluiting gebouwd. En omdat de woningen beschikken over de nieuwste installaties voor het verwarmen van je woning en het opwekken van elektriciteit, heb je (bij normaal verbruik) ook nog eens een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte.

image alt

Een slimme investering

In 2050 vervalt de gasaansluiting voor heel Nederland en gemeentes werken hier al stapsgewijs naar toe. De aanpassingen die nodig zijn om jouw bestaande woning gasloos te maken, brengen hoge kosten én tijdsinvestering met zich mee. Denk aan het aanbrengen van een luchtwarmtepomp, vloerverwarming, zonnepanelen en HR++ glas. Met een nieuwbouwwoning heb je deze zorgen niet en ben je volledig voorbereid op de gasloze toekomst. Alles is vakkundig geïnstalleerd en helemaal compleet.

Omdat alle duurzame installaties en de nieuwste technieken bij de koopsom inbegrepen of in lease-vorm aanwezig zijn, ligt de koopsom van een nieuwbouwwoning over het algemeen hoger dan die van een bestaande woning. Daarentegen heb je bij de meeste hypotheekverstrekkers extra leencapaciteit op de hypotheek en een rentekorting voor de aanschaf van een duurzame woning. Ook op de lange termijn is dit dus een heel slimme investering.

image alt

Gezond en comfortabel wonen

Als het gaat om duurzaamheid staat het wooncomfort en een laag energieverbruik voor de bewoners van Track 8 voorop. Zo is er veel aandacht besteed aan het realiseren van een prettig leef- en binnenklimaat en zijn de appartementen voorzien van hoogwaardige isolatie en een combinatie van vloerverwarming en koeling (WKO installatie). Daarbij vormt een collectieve warmtepomp de basis voor warmte- en koudeopwekking. In de woningen komt een WKO-afleverset. Het warm water wordt geleverd middels stadsverwarming. Bovenop de daken worden zonnepanelen geplaatst en ook in de borstwering van de gevel zijn zonnepanelen meeontworpen. Track 8 wordt niet alleen een groen en mooi gebouw met een goede EPC-score, maar vooral een gebouw dat goed is voor mens en dier, voor nu én voor de toekomst van onze planeet.

image alt

Duurzame mobiliteit

Met het OV-knooppunt Sloterdijk naast de deur is Track 8 zeer goed omsloten per openbaar vervoer. Ook de autobereikbaarheid is zeer goed, met een directe aansluiting op de A10-West en de A5. De gemeente Amsterdam heeft daarom een lage parkeernorm vastgesteld voor het gebied Sloterdijk-Centrum. MO*town wordt een autoluwe wijk, waar het kunnen beschikken over een auto belangrijker is dan het bezitten ervan. In de parkeergarage worden 20 parkeerplaatsen gerealiseerd, waarvan 4 parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor deelauto's. Alle parkeerplaatsen worden eigendom van de gezamenlijke parkeer-VvE, waar de bewoners van Track 6, Track 8 en Track 9a lid van worden. Voor het aanbod van mobiliteit is er een samenwerking met Buurauto. Naast een mix aan elektrische auto's, zorgen zij voor een aanbod van elektrische deelscooters en (elektrische) deel(bak)fietsen. Samen besparen we ruimte, energie en kosten én zorgen we voor een schonere lucht!

Groen op alle niveaus

In Track 8 wordt op alle niveaus groen toegepast. Zoals grote, meeontworpen plantenbakken op de hogere verdiepingen en heesters, siergrassen en overhangende planten in de balkonafscheidingen van alle terrassen. Zowel in het binnengebied als naar buiten toe, krijgt het gebouw hierdoor een groen aanzien. Verspreid door het gebouw komen bovendien meerdere kleine intiem ingerichte groenplekken met weelderige beplanting en bovendien water als sfeerbepalend element. In de onderste tuinen komen groenvakken met diverse varens en op de 4e verdieping - op de hoek aan het pocketpark - komt de speciale natuur-daktuin, met inheemse plantensoorten. Al dit groen en de waterelementen maken de route van binnen naar buiten aangenaam en uitnodigend om even te gaan zitten.

Jouw woning in MO*town

De woningen in MO*town zijn dus al helemaal voorbereid op een gasloze toekomst. De woningen in Track 8 beschikken over de volgende duurzame technieken en installaties:

Iets vragen? Contact
Groen geïntegreerd in robuust Duurzaamheid