Wat is mede-opdrachtgeverschap (MO)?

Mede-opdrachtgeverschap is samen met je nieuwe buren gedeeltelijk je eigen plekje maken. Als mede-opdrachtgever (MO*er) denk je mee over jouw individuele woonwensen en over de collectieve zaken die de groep MO*ers belangrijk vindt, zoals de entree en de gezamenlijke ruimtes. Je bedenkt samen met ons en de andere toekomstige bewoners dus gedeeltelijk hoe jij wilt wonen.

Zoals gezegd zijn we samen met de allereerste (pionierende) mede-opdrachtgevers al vanaf november 2018 bezig om samen met de architecten een gebouw te ontwerpen voor track 6. Samen met deze groep MO*ers zijn er inmiddels al diverse veel keuzes en besluiten genomen gemaakt. De MO*ers hebben de vormgeving en uitstraling van de gebouwen bepaald, het energieconcept en de grootte van de woningen. Maar ook of ze collectieve ruimtes wilden. In track 6 hebben de MO*ers bepaald dat er een gemeenschappelijk dakterras moet komen. Daarnaast hadden de MO*ers ook verregaande invloed op de indeling van de woning. Voor de nieuwe MO*ers is dit helaas een gepasseerd station.

Wat wordt er van een MO*er verwacht?

Mede-opdrachtgeverschap is een intensief traject en daardoor niet voor iedereen geschikt. Maar: nu er al zo veel keuzes zijn gemaakt door de pionerende MO*ers, is de tijdsbesteding voor jou als nieuwe MO*er gering.

MO*town uitgelegd door de MO*ers

We laten de eerste MO*ers natuurlijk graag aan het woord. Want zij kunnen er natuurlijk enthousiast over vertellen. Kortom, MO*town van A tot Z uitgelegd door de MO*ers! Let wel: dit filmpje is vorig jaar gemaakt en veel MO*ers hebben dus verregaande invloed gehad.

Bekijk de appartementen Wonen in MO*town
Vragen? Contact