Zijn er mogelijkheden voor een privé-parkeerplaats?

29 oktober '21

Nee, in Mo*Town Track 8 zijn geen mogelijkheden voor een privé-parkeerplaats. Wel zijn er voor de VVE parkeerplaatsen voor deelauto’s beschikbaar.

image alt

Stallingsgarage Track 6 en 8

Track 6 (41 woningen) en Track 8 (94 woningen) zijn nauw met elkaar verbonden. Beide gebouwen staan op een gemeenschappelijke stallingsgarage en samen delen jullie 20 autoparkeerplaatsen en 3 motorplaatsen.

Alle parkeerplaatsen zitten in de gemeenschap van beide VvE’s (van Track 6 en 8), maar omdat de gebouwen in twee verschillende splitsingen zijn opgedeeld, moet er voor het beheer van deze parkeerplaatsen en het gebruik van de stallingsgarage afspraken gemaakt worden. Hiervoor wordt een Beheervereniging opgesteld.

Deelmobiliteit

Ondanks de nabijheid van het openbaar vervoer (bus, metro én trein om de hoek), weten wij allemaal dat het soms best handig is om een auto ter beschikking te hebben. Om deze reden zijn wij een leveringsovereenkomst aangegaan met Amber Nederland BV, een zogenaamde deelauto leverancier. Voor Amber zijn voorlopig 4 van de 20 parkeerplaatsen gereserveerd. Zij zullen de eerste 3 jaar na oplevering garanderen dat er altijd een auto klaarstaat, mits je dit minimaal 3 uur van tevoren hebt aangevraagd.

De overige 16 parkeerplaatsen zijn vrij beschikbaar voor de VvE’s van Track 6 en Track 8. De beheervereniging kan zelf bepalen hoe deze 16 parkeerplaatsen gebruikt worden. Mocht er in de toekomst meer (of minder) behoefte zijn aan deelmobiliteit, dan kan de beheervereniging namens de twee VvE’s hier op inspelen. Overigens krijgen alleen de bewoners van Track 6 en Track 8 en het personeel van Amber toegang tot de stallingsgarage. Buitenstaanders die wellicht ook gebruik maken van Amber, kunnen geen auto uit de stallingsgarage gebruiken.

Parkeervergunning

Wij willen jullie er ook op wijzen dat je bij de aankoop van een nieuwbouwwoning in Amsterdam geen parkeervergunning kunt aanvragen.

Meer weten over Track 8? Bekijk de veel gestelde vragen over de wijk
Wonen in MO*town? Bekijk het aanbod van Track 8